Ο γλυκός πιπεριάς είναι μια μικρή κόκκινη πιπεριά με πικάντικη γεύση, ελαφρώς πικρή και πολύ αρωματική.
Χρήσεις του γλυκού πιπεριά στην κουζίνα:
Συμβαδίζει επίσης καλά με βασιλικό, φενγκρέκ, μάραθο, γαρίφαλο, τζίντζερ, σκόρδο, κόλιανδρο, κύμινο, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι, κανέλα και κρεμμύδι.
Αρωματίζει και ενισχύει διακριτικά τα ελαιόλαδα, τις σούπες, τις σάλτσες, τις γαρνιτούρες λαχανικών, τα κόκκινα κρέατα, πουλερικά και ψάρια…
Τα οφέλη του γλυκού πιπεριά:
Πλούσιος σε βιταμίνες C και A, φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνη E.
Το πνευματώδες ποτό: Αυτή η Τεκίλα από το σπίτι Don Fulano εκφράζει θαυμάσια την τέλεια ισορροπία που πρέπει να παρουσιάζει μια Τεκίλα Reposado. Στην όμορφη αυτή φιάλη βρίσκουμε τις γεύσεις της "κλασικής" τεκίλας blanco της σειράς, δηλαδή φρουτώδεις νότες (εσπεριδοειδή, φλούδα πορτοκαλιού), μια πινελιά πιπεριού καθώς και μια φυτική και γήινη νότα που εκφράζει τον τόπο προέλευσης. Ωστόσο, η διαφορά έγκειται στους 10 μήνες που πέρασε αυτό το πνευματώδες ποτό σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Έτσι, μια λεπτή και γευστική ξυλώδης γεύση μπορεί να γίνει αντιληπτή στο φόντο, προσφέροντας στο σύνολο μια όμορφη υφή στο στόμα που θυμίζει κακάο. Σε κοκτέιλ ή σκέτη, αυτή η Τεκίλα Reposado θα σας εντυπωσιάσει κατά τη διάρκεια της γευστικής δοκιμής!
Το σπίτι
Τύπος: Τεκίλα 100% Μπλε Αγκάβε
Περιεκτικότητα: 70cl
Αλκοολικός βαθμός: 40%
Με μια ελαφρώς πικάντικη και ζεστή γεύση, το τζίντζερ προσφέρει μια ευχάριστη αρωματική νότα στα πιάτα.
Χρήσεις του Τζίντζερ στην κουζίνα :
*Το τζίντζερ σε αλμυρή εκδοχή :
Το τζίντζερ ταιριάζει με όλα τα κρέατα, με τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα λαχανικά (όπως τα κολοκυθάκια), τις μαρινάδες και τις σάλτσες σαλάτας…
* Το τζίντζερ σε γλυκιά εκδοχή :
Το τζίντζερ ταιριάζει με τα φρούτα, σε τάρτες, μαρμελάδες, φρουτοσαλάτες, ψητά φρούτα, κομπόστες, τσάι...
Τα οφέλη του Τζίντζερ :
Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, Ανακουφίζει από πεπτικά προβλήματα, Προάγει την καρδιοαγγειακή υγεία, Πολύ χαμηλές θερμίδες.
Ο κύμινο προσφέρει μια ζεστή και πικάντικη γεύση στα πιάτα.
Χρήσεις του αλεσμένου κύμινου στη μαγειρική:
Ο κύμινο προστίθεται στην προετοιμασία των οσπρίων για να είναι πιο εύπεπτα. Για να αποκτήσετε την καλύτερη αρωματική γεύση του κύμινου, συνιστάται να το προσθέτετε στο τέλος του μαγειρέματος.
Μπορείτε έτσι να προσθέσετε κύμινο σε πιάτα όπως το κους-κους, τα ταζίν και τις σούπες. Είναι επίσης δυνατό να καταναλωθεί σε έγχυση.
Τα οφέλη του αλεσμένου κύμινου:
Αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες, αντισπασμωδικό και αντιπυρετικό. Δύσκολη πέψη, πόνοι και σπασμοί στο στομάχι, γαστρίτιδες, ρευματικές φλεγμονές, ηπατίτιδες, πυρετοί.
Το κύμινο θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει την παραγωγή γάλακτος για τις θηλάζουσες γυναίκες.